top of page
  • anandjansen

Wat is RAG?

RAG staat voor Retrieval Augmented Generation. Je kunt de video bekijken of snel de toelichting eronder lezen. Kies maar!



Retrieval

Retrieval Augmented Generation (RAG) is een technologie die gebruik maakt van een combinatie van ophalen van informatie en kunstmatige intelligentie. Het begint met het "ophalen" (Retrieval) van relevante informatie uit een grote dataset of kennisbank. Deze stap is cruciaal omdat het de basis legt voor de volgende stappen in het generatieproces. Het systeem zoekt naar informatie die relevant is voor de vraag of taak die het moet uitvoeren.


Augmented

Na de retrieval-fase komt de "Augmented" fase, waarin de opgehaalde informatie wordt gebruikt om de kwaliteit van de gegenereerde antwoorden te verbeteren. Dit betekent dat het systeem niet alleen afhankelijk is van zijn vooraf getrainde kennis, zoals traditionele modellen, maar ook nieuwe en specifieke informatie kan integreren in zijn antwoorden. Dit verhoogt de relevantie en nauwkeurigheid van de output.


Generation

In de laatste fase, "Generation", gebruikt het systeem de verzamelde en geïntegreerde informatie om een coherent en contextueel passend antwoord te genereren. Dit gebeurt door geavanceerde algoritmes die kunnen begrijpen hoe woorden en zinnen op een logische en begrijpelijke manier moeten worden samengesteld. Het eindresultaat is een antwoord dat niet alleen accuraat is, maar ook aangepast aan de specifieke vraag of situatie.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


Discover clics solution for the efficient marketer

More clics

Never miss an update

Thanks for submitting!

bottom of page